Olen harjunud asju testimiseks. Enne kui ma ostan uue telefoni, loen kolm arvustust. Enne kui ma lähen uude restorani, vaatan Google’i hinnanguid. Isegi uue hambapasta ostes vaatan ma koostist. Mu sõbrad ütlevad, et see on kinnisidee. Aga mina ütlen, et see on tarkus. Nii et kui ma otsustasin proovida krüptokasiinosid, ei teinud ma seda juhuslikult. Ma tegin testi.
Mõte oli lihtne: võtan kolm erinevat kohta, panen igasse 20 eurot, mängin täpselt sama mängu sama strateegiaga ja vaatan, mis juhtub. See oli minu litecoin kasiino test. Ma ei oodanud võitu. Ma ootasin andmeid. Milline koht maksab kiiremini? Milline koht on ausam? Milline koht ei sea takistusi? See oli teadus. Vähemalt minu peas.
Valisin kolm kohta, mida olin foorumites mainitud näinud. Esimene tundus suur ja reklaamirikas. Teine oli väike, peaaegu kodune. Kolmas – midagi vahepealset. Igasse panin 20 eurot.
Esimene koht. Mäng – lihtne slot, kolm rullikut. Panused 0,50 eurot. Kaotasin 15 eurot umbes kümne minutiga. Siis tuli väike võit – 7 eurot. Siis jälle kaotused. Lõpuks, 20 minuti pärast, oli mul 4 eurot alles. Võtsin need välja. Testi tulemus: kaotus 16 eurot. Väljamakse kiirus: 15 minutit. Aus? Jah. Aga mitte muljetavaldav.
Teine koht. Väike, peaaegu kodune sait. Disain oli kole, aga see ei huvitanud mind. Sama mäng, sama strateegia. Panused 0,50 eurot. Kaotasin 8 eurot. Siis tuli boonus – 12 eurot. Siis jälle kaotused. 20 minuti pärast oli mul 9 eurot. Võtsin välja. Kaotus 11 eurot. Väljamakse kiirus: 7 minutit. Parem. Aga mitte suurepärane.
Kolmas koht. See tundus kõige tasakaalukam. Disain oli puhas, mängud laadisid kiiresti. Sama mäng, sama strateegia. Panused 0,50. Kaotasin 6 eurot. Siis võitsin 4. Kaotasin 3. Võitsin 5. Summa kõikus. See oli teistsugune tunne. Mitte nagu esimestes kohtades – seal tundsin, et mäng võitleb minu vastu. Siin tundsin, et mäng lihtsalt on. Ei sõbra, ei vaenlane. Lihtsalt on.
15 minuti pärast olin 14 euro peal. 20 minuti pärast 12. Juba valmistusin lõpetama, kui sain kolm boonussümbolit. 10 vabakäiku. Esimene – 2 eurot. Teine – 1. Kolmas – 5. Neljas – 3. Viies – 8. Kuues – 12. Seitsmes – 4. Kaheksas – 7. Üheksas – 15. Kümnes – 6. Kokku: 63 eurot! Minu 12 eurost sai 75. Ma ei uskunud. Aga see oli päris.
75 eurot. Litecoin kasiino test oli andnud tulemuse, mida ma ei oodanud. Ma ei oodanud võitu. Ma oodan andmeid. Aga andmed näitasid, et kolmas koht on parim. Mitte ainult võidu pärast – ka tunde pärast. Seal tundsin end hästi. Seal ei olnud survet. Seal oli lihtsalt mäng.
Võtsin 70 eurot välja. Jätsin 5 eurot. Need 5 kaotasin lõbusalt maha. Aga mul oli 70 eurot kontol. Ja teadmine, et mu teaduslik meetod töötas. Ma võrdlesin, testisin, analüüsisin. Ja võitsin. Mitte õnne pärast. Vaid selle pärast, et tegin õige valiku. Vähemalt seekord.
Järgmisel päeval rääkisin oma sõbrale, kes on samuti testija. Ta naeris. “Sa ei saa testimisega võita,” ütles ta. “Saab küll,” vastasin. “Ma just tegin.” Näitasin talle numbreid. Ta võttis suu lahti. “See on vedamine,” ütles. “Ei,” vastasin. “See on statistika. Ja natuke vedamist.” Aga tegelikult – see oli vedamine. Suur vedamine. Aga ilma testimiseta poleks ma seda kolmandat kohta kunagi leidnud. Ja see on tõde.
Nüüd ma testin iga kord enne, kui mängima hakkan. Võtan väikse summa, proovin, vaatan. Kui koht tundub hea, siis jätkan. Kui ei, siis lähen edasi. See on minu meetod. See töötab enamasti. Mitte alati, aga enamasti. Ja see on piisav. Ma olen rahul. Isegi kui ma kaotan. Sest ma tean, et kaotus on aus. Mitte kellegi süü. Lihtsalt õnn, mis oli teisel pool. Aga testid näitavad seda. Ja mina usaldan teste. Rohkem kui õnne. Rohkem kui reklaame. Rohkem kui sõprade jutte. Testid on alati ausad. Ja mina olen tänulik. Selle õhtu eest, mil ma otsustasin mitte mängida, vaid testida. Ja võitsin 70 eurot. Ja leidsin koha, mida ma kasutan siiani. See on rohkem, kui ma lootsin. Palju rohkem. Ja ma tean, et järgmine test võib tuua kaotuse. Aga see on teadus. Ja ma olen valmis. Alati. See on minu viis. Ja see töötab. Enamasti. Seekord töötas. Ja see on hea. Väga hea.